Butterflies instead

El món sencer s’enfonsa al teu voltant. Cau. Mires avall i veus com el terra s’enfonsa sota els peus. Hauries d’apretar a còrrer; mirar a una altra banda i cercar una sortida. Però en un primer moment la por et glaça el cervell, i tot seguit el coll, els braços i la resta del cos. La situació s’apodera de tu i no hi pots fer res. Veus com el buit del no res, com l’absència més absoluta de tot allò que necessites, o la soledat que mai has pogut soportar, o la depressió que pensaves que havies deixat enrera, s’abalança sobre teu amb el desig d’engolir-te.

Llavors el maluc gira i el gel que t’atrapa s’esquerda. L’instint de supervivència agafa les regnes de tu i et fa girar cua per còrrer. Còrrer. Sense mirar enrera, amb els punys tancats i a una velocitat que no podies assolir. Amb la sang bullint que et recorre tot i et dóna forces per no defallir fins arribar al teu refugi. Entres a la teva habitació, tanques amb clau per deixar aquest maleït buit fora i et llences a sobre el llit.

Ells tenen la resposta. La que necessites. Sempre t’ho diuen: «Tot anirà bé». Els ninos de peluix no poden dir-te res més que no sigui que tot anirà bé. Hi són per fer-te sentir bé i donar-te unes suaus carícies reconfortants. Els abraces, els acarones i disolen els problemes que acabes de deixar rera la porta. Ara no existeixen. Els somriures eterns de les teves mascotes i la felicitat del seu món et transporten a un somni de papallones de colors i herba fresca.

Quan despertis, però, has de recordar el que t’espera darrera la clau del teu regne. Pensa. Pensa. Esgrana els problemes un a un. I un cop estigui en filera, cobreix-te amb l’armadura i l’escut de les solucions, pica l’ullet als peluixos i digues que ara ets tu qui proclama als quatre vents que tot anirà bé. Però perque ets tu que decideix.

Deja un comentario

Deja un comentario